Depozite pe termen

Pentru a deschide cont de depozit  persoanele fizice rezidente şi nerezidente care nu practică activitate de întreprinzător sau alt tip de activitate prezintă următoarele documente:

  • Cerere de deschidere a contului (se completeză in oficiul băncii);
  • Fişa cu specimene de semnături (se completeză în oficiul băncii);
  • Ancheta - chestionar pentru persoana fizică (se completează în oficiul băncii),
  • Actul de identitate în original.
  • (pentru Nerezident – Paşaport internaţional eliberat de ţara lui de origine)

 

În cazul în care nu aveţi posibilitatea de a vă prezinta personal la bancă pentru a deschide un cont de depozit, în locul D-stră contul poate fi deschis de către o persoana împuternicită, care trebuie să prezinte următoarele documente:

  • Procura notarial autentificată pentru deschiderea contului;
  • Copia actului de identitate al D-stra, legalizată notarial;
  • Actul de identitate în original al persoanei împuternicite.              

Depozitele pe termen se primesc pe un termen determinat.
 

Suma minimală a depozitului se stabileşte de către Consiliul BC "BANCA SOCIALĂ" S.A. pentru fiecare tip de depozit pe termen.

In conformitate cu condiţiile stabilite pot fi primite depuneri suplimentare, dobînda poate fi capitalizată şi adăugată la soldul depozitului.

Deponentul poate face cunostinţă cu toate condiţiile fiecărui tip de depozit şi in caz dacă le acceptă, depune o cerere de deschidere a contului.

Dobânda la depozitele pe termen se achită în dependenţă de termenul de păstrare stabilit şi de rata dobânzii existente, aprobate de către Consiliul Băncii BC "BANCA SOCIALA" S.A.

La depozitele pe termen cu rata dobânzii flotante, Banca este în drept să schimbe mărimea ratei  în mod unilateral, fără notificarea anterioara a deponentului, în dependenţă de schimbările situaţiei economice, ratei de refinanţare a BNM şi alte circumstanţe.

Despre modificările condiţiilor depozitului, banca comunică prealabil nu mai puţin de 15 zile până la stabilirea ei. Comunicatul se efectuează prin intermediul presei, prin intermediul plasării condiţiilor noi pe panoul publicitar din incinta filialelor  şi  pe pagina web a băncii  www.socbank.md.

Depozitul pe termen se restituie deponentului la expirarea termenului de păstrare stabilit. Dacă mărimea depozitului depaşeşte suma de 100 mii lei, deponentul e obligat să depună cerere în prealabil (până la ora 12.00 din ajun).

La expirarea termenului de păstrare, depozitul poate fi prolongat, cu acordul depunătorului,  pe un termen nou la aceleaşi condiţii, reieşind din rata anuală a dobînzii în vigoare la momentul prolongării termenului de păstrare.

În cazul dacă contul de depozit va fi închis înainte de termenul stabilit, se va efectua recalcularea dobînzii pentru termenul de păstrare efectiv, reieşind din condiţiile stabilite pentru depozitele "la vedere". În cazul cînd suma dobînzii achitate anterior deponentului, depaşeşte în ziua închiderii contului suma dobânzii reale pentru păstrarea de facto a depozitului, suma depăşită este reţinută de către Bancă din suma depozitului.

Până la adoptarea de către Guvernul Republicii Moldova a unor decizii corespunzătoare, nu se percep impozitele la venit (dobînda) de la depozite.

Pentru obţinerea informaţiei suplimentare, adresaţi-vă la filialele băncii sau contactaţi  la telefonul:  /37322/ 22-45-75.