BERD A ACORDAT BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. 5 MIL. EURO PENTRU FINANŢAREA ÎNTREPRINDERILOR MICI ŞI MIJLOCII

BERD a acordat BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. un credit în sumă de 5 milioane Euro pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii.

Creditul BERD va crea posibilitatea pentru BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. de a satisface cererea crescândă a întreprinderilor mici şi mijlocii, a finanţa investiţiile şi a  completa capitalul lucrativ al întreprinderilor cu credite pe termen mediu şi lung.

După cum a remarcat reprezentantul BERD Fransis Malige, linia de credit va condiţiona o susţinere adiţională a competitivităţii în cadrul sectorului bancar din Moldova prin favorizarea accesibilităţii întreprinderii autohtone la finanţare. „Acest proiect va facilita accesul întreprinderilor mici şi mijlocii la finanţarea atât de necesară prin consolidarea obligaţiei BERD de a susţine dezvoltarea sectorului privat din Moldova”, a spus Francis Malige de la BERD.

La rîndul său, Preşedintele BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. Vladimir Suetnov a remarcat, că de la începutul colaborării cu BERD, din 2005 şi pînă în prezent Bănca a obţinut linii de credit în sumă totală de circa 24 milioane Euro pentru creditarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii