BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. Vă informează că în cazul efectuării transferurilor băneşti peste hotare există pericolul blocării de către Departamentul Trezorerie al SUA a mijloacelor financiare transferate de către rezidenţii RM

Stimaţi clienţi

BC BANCA SOCIALĂ” S.A. Vă aduce la cunoştinţă, că am fost informaţi de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM prin intermediul Băncii Naţionale a Moldovei că în ultima perioadă au parvenit o serie de plângeri din partea agenţiilor economici din RM referitor la blocarea de către Departamentul Trezorerie al SUA a mijloacelor financiare transferate pe conturile în dolari SUA ale unor întreprinderi din Republica Belorus, asupra cărora la momentul transferului erau aplicate sancţiunile SUA.

În acest sens BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. Vă informează că în cazul efectuării transferurilor băneşti peste hotare există pericolul blocării de către Departamentul Trezorerie al SUA a mijloacelor financiare transferate de către rezidenţii RM pe conturile firmelor sau întreprinderilor străine, asupra cărora sunt aplicate sancţiunile SUA.

În contextul celor relatate, Vă informăm că concomitent cu încheierea contractelor de export/import şi efectuarii transferurilor internaţionale, agenţii economici pot accesa pagina electronică a Departamentului Trezorerie al SUA: http:www.treasury.gov/resouce-center/sancţions-SDN-List/Pages/default.aspx pentru a face cunoştinţă cu lista persoanelor juridice şi fizice asupra cărora sunt aplicate sancţiunile SUA, pentru a exclude riscul de transferare a mijloacelor băneşti peste hotare, care ulterior pot fi blocate fără a ajunge la beneficiar.